Mantelzorg

De organisatie Platform Mantelzorg Amsterdam is een belangenbehartiging van mantelzorgers die collectief werkt. In het Amsterdams Patienten Consumenten Platform is in 2004 het Platform Mantelzorg onder geschikt. Het welzijn zal hiermee verhoogt dienen te worden voor de mantelzorgers. De regio Amsterdam kent zo'n 80.000 mensen die mantelzorgers zijn. Door middel van het signaleren van knelpunten en aanpakken in het proces van het Platform Mantelzorg zal een verbetering ontstaan in de voorwaarden. Onder deze voorwaarden doen de mantelzorgers hun werk.

Het Mantelzorg Platform

Ten alle tijden is het platform opzoek naar nieuwe leden die zijn hierbij willen voren. Mensen die gezocht worden zijn mantelzorgers die geraadpleegd kunnen worden over diverse onderwerpen. De activiteiten van Platform Mantelzorg worden gebaseerd op jouw ervaringen.
Op de website Amsterdam.nl vind je informatie over mantelzorg waarbij specifiek aandacht besteed is aan de overbelasting van de mantelzorgers en de ondersteuning die hierbij van belang is. Er staan verschillende opties vermeldt die geraadpleegd kunnen worden wanneer je in een positie waarin je als mantelzorger ondersteuning nodig hebt, met de nodige doorverwijzingen. Lees de Andro brochure die online te vinden is over wat de gemeente Amsterdam de mantelzorgers biedt. Het is een overzichtelijke website met duidelijke informatie waaraan mantelzorgers iets aan hebben.
http://www.amsterdam.nl/@486796/pagina/