Over ons

Op deze website vind je een overzicht aan instanties die zieken, personen met psychisch aandoeningen, mensen met verstandelijke handicap of beperkingen en mantelzorgers ondersteunen De afkorting APCP staat voor Amsterdams Patienten / Consumenten Platform. Er is een fusie ontstaan tussen APCP met VGBC, COSBO en SGOA tot een organisatie het Cliëntenbelang Amsterdam. Het Amsterdams Patienten / Consumenten Platform valt nu onder Clientenbelang Amsterdam. Door het samengaan van de organisaties willen ze een sterke organisatie vormen die klaar staat voor de zwakkere in de gemeenschap. Het Clientenbelang Amsterdam is een onafhankelijk organisatie die staat voor de belangen van de mensen die in deze groep vallen, denk hierbij aan alle zieke mensen, personen die verstandelijke of lichamelijke beperk zijn, ouderen, mensen met psychische aandoeningen, personen met verstandelijke beperkingen of een handicap en ook de mantelzorgers.

Het Cliëntenbelang Amsterdam

Voor de individuele en gemeenschappelijke kwesties staat Cliëntenbelang Amsterdam voor je klaar. Deze organisatie ondersteunt je wanneer je een probleem ondervindt over bijvoorbeeld inkomen, huisvesting, zorg en werk. Maar voor nog veel meer aspecten kan je ook terecht bij Clietenbelang Amsterdam denk aan onder meer vervoer, wachtlijsten & zorgverzekering en de toepassingen de WMO oftewel de wet maatschappelijke ondersteuning. Wij ondersteunen Wajongeren bij de keuze voor een zorgverzekering. Een onmisbare rol spelen de lidorganisaties en ook het Platform Mantelzorg kunnen niet gemist worden om dit werk tot een positief einde te brengen.

De dienstverlening van het Clientenbelang

De nieuwe website van Clientenbelang Amsterdam is een overzichtelijk website. De organisatie heeft de aspecten waarvoor ze staan verwerkt in de website, zo kan je het lettergrootte wijzigen zodat mensen die niet goed ziende er ook informatie kunnen vinden. Ook is er een mogelijkheid tot het voor lezen van de tekst door de website. In de website is een nieuwsoverzicht verwerkt waarin de doelgroep de laatste berichten kunnen vinden. In de agenda staan de bijeenkomsten, vergaderingen en presentatie vermeldt. De diensten waarvoor je bij Clientenbelang Amsterdam terecht kan, staan uitgebreid beschreven onder het kopje dienstverlening. Het is mooi ogende website die duidelijk is voor de gebruiker.

De link naar de nieuwe website van Clientenbelang Amsterdam is http://www.clientenbelangamsterdam.nl/. Kijk ook op deze bedrijvengids Amsterdam van Bedrijfstelefoongids (https://www.bedrijfstelefoongids.nl/provincie/noord-holland/plaats/5835-amsterdam) voor telefoonnummers en bedrijfsinformatie van alle Amsterdamse bedrijven.